Individuele training voor kinderen en jongeren van 8-16 jaar

Mindfulness MBSR Training leent zich heel goed voor training in een groep of individueel. Door mindful meditatie leer je hoe je tot rust kunt komen, je beter kunt concentreren, maar ook om anders om te gaan met lastige gevoelens en gedachten.

Misschien voel jij je niet zo op je gemak in een groep? Of wil je persoonlijke dingen liever niet met anderen delen? Helemaal goed, dan oefenen we gewoon samen!  Leidraad is de methode Eline Snel, maar ik speel door mijn ervaring heel goed in op jou wens of vraag. De dag en tijd voor de training bepalen we samen.

Individuele training voor volwassenen

Een individuele begeleiding of 8-weekse mindfulnesstraining is mogelijk, als dit beter aansluit bij jou als persoon. Voel jij je gewoon minder op je gemak in een groep en vind je het lastig om je te uiten of om jezelf te zijn in een groep. Ook spelen er soms heel persoonlijke dingen die je niet met iedereen wilt delen.

Individuele begeleiding past misschien ook beter als je een druk bestaan hebt of een drukke weekindeling. Het tijdstip en de dag van de training bepalen we in overleg. Een individuele sessie duurt een uur korter dan de groepstraining, maar het huiswerk is gelijk, zo’n 45-60 minuten per dag ben je met mindfulness bezig.

Het is wel belangrijk om in je overweging mee te nemen dat het werken in een groep ook een positieve bijdrage kan leveren aan jouw proces. Je bent niet verplicht om dingen te vertellen, als je dat niet wilt. De ervaring is dat er veel wordt gedeeld in de groep en dat deelnemers van elkaar leren. In een individueel traject heb ik wel meer ruimte om in te spelen op je persoonlijke kwesties en vragen. Dat kan behulpzaam zijn bij het trainingsproces.