Mindfulness Uden moodz-Mindz

Mindfulness staat voor een kwaliteit van aandacht. Een manier van leven met dat wat zich aandient. Het is het tegenovergestelde van leven op de automatische piloot.

In ieder leven zijn moeilijkheden. Sommigen kun je oplossen. Alles wat je kan oplossen moet je vooral oplossen. Maar sommige situaties zijn niet op te lossen. Veel van onze energie gaat verloren als we die moeilijkheden proberen te fiksen door ze te ontkennen of vermijden. In de training kan je leren je aandacht doelbewust te trainen en op een alternatieve manier met stress en moeilijkheden leren om te gaan en meer rust en plezier in jezelf te zoeken.

Je maakt jezelf vaardigheden eigen door te oefenen en daar word je op deskundige manier bij begeleid. Je leert door te doen en je ontwikkelt aandacht als vaardigheid door herhaling. Er komen verschillende thema’s aanbod aan de hand van verschillende oefeningen. Thema’s die voorbijkomen zijn bijvoorbeeld grenzen leren kennen, omgaan met lastige gedachten en hoe je stressvolle gedachten beter kan beantwoorden.