Over mij

Tanja van den Akker 

 

Naast een lieve man heb ik 2 kinderen, een dochter en een zoon. In mijn vrije tijd houd ik van hardlopen, wandelen, lezen, yoga en suppen.  Als leerkracht heb ik mij op allerlei manieren verdiept en gespecialiseerd in het gedrag van kinderen. Ik heb ruim 20 jaar ervaring in het begeleiden van kinderen en hun ouders in het onderwijs.  Mijn intentie is, jonge kinderen dat wat ze van nature doen, aanwezig zijn in het moment, vast te laten houden. Ze steviger in het leven leren staan. Kinderen op een speelse wijze begeleiden op hun weg naar volwassenheid.

Voor volwassenen hoop ik rust in denken, voelen en doen te brengen. Dat is soms hard nodig in de hoge golven van het leven. Ik help jou graag bij het vinden van vertrouwen, rust en aandacht in je leven.  

De opleiding tot mindfulnesstrainer heb ik gevolgd aan het Radboud UMC voor Mindfulness. Ik ben opgeleid tot Categorie 1 trainer wat betekent dat de training voor vergoeding in aanmerking komt.

8 jaar geleden kwam ik in aanraking met mindfulness. Ik had een drukke baan, jonge kinderen, volgde een studie en onderhield een groot sociaal leven. Trainde voor het lopen van halve marathons en was dagelijks in de sportschool te vinden. Ik liep mezelf voorbij deed dingen gehaast. Dit uitte zich door hartkloppingen en weinig energie. Ik kon geen ontspanning meer vinden. Doordat ik een blessure kreeg en even niet meer kon sporten, werd ik teruggefloten. Ik begon met yoga, mindfulness kwam op mijn pad. In eerste instantie had ik nog niet zo in de gaten wat dit mij bracht. Steeds vaker kwamen de thema’s uit de training in mijn leven voorbij en merkte ik wat het voor mij had betekent. Met relatief weinig inspanning had ik enorm veel bereikt. Dit heeft voor mij veel veranderd in de manier waarop ik in het leven sta. Ik heb geleerd bewuster te leven, rust te vinden in de drukte van de dag en meer te genieten van het moment. Niet alleen in mijn werk, maar ook in mijn gezin heeft het tot meer rust, aandacht en ontspanning geleid.

  

Deze passie voor mindfulness wil ik graag op anderen overbrengen.