Kosten en vergoeding

 

  Kosten 8-weekse Mindfulness Training (MBSR)

                                  Particulieren: 350,- euro                                   

Kindertraining 250,- euro

Jongerentraining 125,- euro

Individuele training 600,- euro

 

In de prijs inbegrepen zijn: 8 trainingen van 2,5 uur, meditatie oefeningen voor thuis, hand-outs, koffie en thee en de 6 uur durende stiltedag. Tijdens de stiltedag wordt de lunch door  Moodz & Mindz geregeld.

Vergoeding via verzekeraars bij diverse klachten
De achtweekse mindfulness training vergoed krijgen? Gelukkig kan dat bij een aantal zorgverzekeraars, meestal met een vergoeding tot een vastgesteld maximum. Bekijk of jouw verzekeraar de training vergoed wordt.
Voorwaarden: de MBSR  moet gegeven worden door mindfulnesstrainers die VMBN lid ‘categorie 1’ zijn. Tanja van den Akker is gecertificeerd mindfulnesstrainer VMBN lid ‘categorie 1’.

Vergoedingsoverzicht Zorgwijzer 2024

Andere manieren om de training vergoed te krijgen zijn:

Via de werkgever
Bijna alle werkgevers hebben een potje preventie, een ziekteverzuimpotje en /of een potje persoonlijke ontwikkeling. Ook kan er binnen grotere organisaties een beroep worden gedaan op bedrijfsmaatschappelijk werk. Mogelijk is de werkgever bereid te investeren in mindfulness door de Landelijke campagne: Herken de druppel of check je werkstress.

Via Arbodiensten
Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via UWV
Het is de moeite waard voor mensen met een uitkering om te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor een training kan betalen. Van belang is dan goed te motiveren hoe een mindfulnesstraining kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via gemeente
Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een MBSR voor mantelzorger.