Tanja van den Akker Moodz & Mindz jongeren

 

Heb jij last van faalangst, piekeren, slecht slapen of gedachten die door je hoofd blijven spoken?

Deze training leert je sterker in het leven staan of het nu gaat om examenstress, een vriend of vriendin die het uitmaakt, te weinig zelfvertrouwen. De aanpak van mindfulness zorgt dat je hier beter mee om kan leren gaan.

Mindfulness voor jongeren is een gevarieerde training voor jongeren van 13 tot 17 jaar. 

Dit is een aandachttraining waarin je leert je aandacht bij 1 ding te houden. Aandacht is eigenlijk hetzelfde als helemaal wakker zijn, horen, zien en voelen wat er nu is. De meeste dingen die we doen lijken niet zo op de dingen die we op school doen. Je kunt het in het begin een beetje raar vinden of moeilijk maar je kan hier niets fout bij doen. Je leert je concentreren en daar gebruik je maar 1 ding voor en dat is de adem. Je adem vertelt je vaak al hoe je je voelt, en gaat helemaal vanzelf.

Je aandacht is altijd bij je, je kan hem niet vergeten of laten vallen. Niemand kan je adem van je afpakken. Door bewust te ademen ontspan je, als je bij de tandarts zit, examenstress hebt en als je moe bent van alles wat je hebt gedaan.

Je leert je adem gebruiken om je minder druk te maken om dingen, bijvoorbeeld hoe je met stress voor een toets om kan gaan. Met dingen die je spannend vindt. Je leert hoe je met vervelende pieker gedachten om kunt gaan. Je leert wat je kan doen met je eigen gedachten. Jullie kennen het vast wel dat je denkt, dat kan ik echt niet, of zij kan dat veel beter of dat lukt me niet.

Door samen allerlei spelletjes en oefeningen te doen, yoga en meditatie leer je in te zien hoe je baas kan worden over je eigen gevoelens en gedachten en emoties in je lichaam. We gaan samen op ontdekkingsreis, door allerlei verschillende oefeningen te doen en te ervaren. Bijvoorbeeld proeven, ruiken, horen, voelen. Je gaat leren hoe je je kan focussen en je leert je automatische piloot herkennen

We gaan samen dingen ontdekken. Alleen jij bepaalt waar je aan deelneemt en wat je aan de anderen vertelt. Je hoeft niets te delen maar je kan wel van elkaar leren door naar elkaar te luisteren.

 
 
 

De kosten van de training zijn € 125,-

 

Deze leuke training bestaat uit 5 bijeenkomsten van een uur en een intake gesprek, luister meditaties, een werkboek met opdrachten en je leert van elkaars ervaringen.